Maleisie/Thailand

  • guido

    Wij gaan volgend jaar april voor ca 2 maanden naar Thailand en Maleisie. Ons plan is om vanuit Singapore de trein te nemen richting Bangkok. Is dit te doen per trein en zo ja wat kost dat ongeveer? Kunnen we alleen de trein nemen of moeten we ook nog bussen nemen, omdat we anders bezienswaardigheden/attracties missen?

    Ik hoor het graag.

    Alvast bedankt!

    Gr

    Guido

  • ozzietukker = backpacktukker

    Het is zeker te doen de trein vanaf Signapore naar Maleisie en van daaruit verder naar Thailand.

    Als ik een tip mag geven, neem de slaaptrein die om 22.15 (local signapore time) naar KL voor 32 Signapore dollare, dan heb je een lower of upper Berth.

    Je bent dan in KL rond een uur of 8 in de morgen.

    Vanuit KL kun je met de trein naar Butterworth, maar die kunnen lastig te boeken zijn, of je kunt als je Taman Negara wilt bezoeken de jungletrein nemen via Jerantut naar Khota Bharu.

    Vanaf Butterworth kun je direct naar Bangkok in Thailand, weer via een slaaptrein, dit is wel aan te raden, bedenk echter wel dat het langer duurt met de trein dan de bus maar in de trein kun je tenminste beetje rondlopen en ook in Thailand zie je al die mensjes die van alles proberen te verkopen aan etenswaren.

    Vanaf Khota Bharu moet je met de bus naar Sungai Kolok, of beter de grensplaats daarvan, vervolgens kun je vanaf de grens lopend of met daar aangeboden transport (support je de mensjes daar tenminste ook wat), naar het treinstation. Vandaar gaat er een aantal keer per dag een trein naar Bangkok, wederom is dit een slaaptrein, alhoewel je ook 3de klasse kunt reizen als je echt onder de lokale bevolking wilt komen. Wel een uitdaging, maar dit kun je eigenlijk beter doen als je de trein van Chiang Mai naar Bangkok neemt… 13 uur harde zitplaats…..

  • Nagadiva

    Kijk eens op www.ktmb.com dit is de website van de maleise treinen.

  • Sebastian (PJ)

    Hi allemaal,

    Even een correctie voor de bericht van Marjolein:

    De website is eigenlijk: http://www.ktmb.com.my

    Groeten Sebastian

    Nagadiva schreef:

    >

    > Kijk eens op www.ktmb.com dit is de website van de maleise

    > treinen.