3 weken Maleisie in December

  • Erik

    Wij vliegen op 13 december naar Kuala Lumpur en willen 3 weken rondreizen. Nu willen we onze reis beeindigen met 5 a 6 dagen snorkelen en duiken in een mooi resort. Nu heb ik gelezen dat de resorts op de eilanden aan de Oostkust van West-Maleisie in die periode veelal gesloten zijn en dat de eilanden aan de westkust niet echt geschikt zijn voor snorkelen en duiken. Heeft iemand een suggestie waar we dan het beste heen kunnen gaan?

  • NBB3

    December zit je normaliter tegen begin van de moesson inderdaad. Maar, het ligt eraan wanneer de moesson precies begint, want bij een late moesson kan het in december nog wel gewoon heerlijk duik- en snorkelweer zijn.

    Los van de Oostkust eilandjes is er niet veel qua Maleisie, want de Westkust staat niet echt bekend om z'n Bountystrandjes. Je zou naar Sipadan kunnen gaan, zij het dat het uiteraard wat verder en ook wat duurder is. Wel zit je dan meteen in het Mekka van het duik- en snorkelgebeuren, so to speak.

    Kortom, kijk het gewoon even aan; als het erop lijkt dat de moesson laat begint dit jaar, zit je op Tioman, Aur or Dayang prima, ook omdat de resorts dan wat lager geprijsd zijn. Begint de moesson vroeger, dan book je elders, Sipadan of Thailand, bijvoorbeeld.