beste reistijd Maleisie?

  • Els

    Wij willen van half februari tot 7 maart op vakantie naar Maleisie. Exacte bestemming nog niet bekend, we kunnen alle kanten op.

    We lezen tegenstrijdige berichten als het gaat over de regentijd en de beste tijd om te reizen in Maleisie. Wie kan mij vertellen of wij er goed aan doen om in die tijd naar dit land te gaan?

    Vriendelijke groet

    Els

  • NBB3

    Het is nu dikke overstroming op de lijn Kuantan, Mersing, Johor, dus de moesson is mooi op tijd. Half februari zouden we het ergste gehad moeten hebben, zeker wat betreft de regens. Maar als je nog een maandje (of twee) kan wachten, dan zou ik dat doen. Vooral het duiken en snorkelen is dan zo goed als optimaal.

  • ijsblok

    Wij komen rond 7 januari aan, is het dan aan te raden richting Penang / Langkawi / Koh Lipe te gaan? En heeft iemand een tip op welke van deze eilanden we de meeste tijd we zouden moeten spenderen?

  • mayou

    Dat is de beste tijd van het jaar voor de westkust. Verder hangt het af van waar je interesses liggen. Langkawi is rustiger dan Penang, met mooiere stranden. Penang heeft meer cultuur en erg lekker en divers eten. Lipe is hoofdzakelijk strandliggen.

    Van Penang naar Langkawi kun je vliegen of met de ferry doen, die vertrekt iedere ochtend rond 8.15 en 8.30.