zandvlooien

  • Nina

    Wij willen graag naar Tioman en een aantal dagen verblijven met kinderen aan de oostkust. Af en toe lees ik iets over zandvlooien daar. Kan iemand vertellen of ze er inderdaad zijn en waar ze zitten? Maar natuurlijk vooral ook tips wat je er tegen kunt doen, want uit ervaring weet ik dat ze verschrikkelijk kunnen prikken!

  • NBB3

    Hoi Nina,

    Er zijn soms wel zandvlooien, of zandvliegjes, op Tioman, maar je moet doorgaans goed je best doen om geprikt te worden hoor. Over het algemeen komen ze niet voor op de gebruikelijke plekken, de stranden, de hotelomgevingen, de winkeltjes en restaurants, enz. Maar als je de afgelegen en meer beschutte plekken op gaat zoeken, dan heb je een kleine kans dat je geprikt wordt, Maar zelfs dan moet je over het algemeen eerst heel lang op dezelfde plek bijna geheel stil blijven staan, want zandvliegjes zijn erg klein en kunnen niet zo goed vliegen, waardoor ze je maar met moeite kunnen bereiken, zeker als er een beetje een briesje staat.

    Mocht er dan toch eentje op je arm landen bijvoorbeeld, dan heb je heel snel door dat ie begint te prikken en dan tik je 'm gewoon van je arm. Je hebt dan zo goed als geen last nadien.

    Mocht je toch geprikt zijn, dan gewoon een likje tandpasta op de plek. Werkt erg goed tegen eventuele jeuk.

    Groet.

    NBB